Du har säkert känt skillnaden. Skillnaden mellan att vara i ett sammanhang där ALLA är beredda att gå den extra milen för att VI ska lyckas och det motsatta där JAGET går före LAGET. Alla ni som haft privilegiet vet att det är en ljuv känsla att omges av kompetenta och passionerade kollegor som alla brinner för samma sak och för det vi ska åstadkomma – tillsammans. Vi vinner och förlorar – tillsammans. Vi spenderar ingen kraft på att leta syndabockar. Istället fokuserar vi på att lösa problemen och lära av misstagen.

Men hur skapar man denna ”drömtillvaro”? Hur ser receptet ut? Är det ens möjligt att ha det så här och samtidigt vara professionell, lönsam och framgångsrik? Svaret är förstås JA. Vi menar att det är en förutsättning för att vara hållbart framgångsrik.

Det handlar om att skapa engagemang på alla fronter. Det handlar om att inspirera, motivera och tända gnistan. Det handlar om att få alla att känna sig sedda, hörda och bekräftade. Det handlar om att skapa trygghet genom tydlighet och förutsägbarhet. Sist men inte minst handlar det om att ha kul!

Ledarskap. Det handlar om ledarskap. Det handlar om att förstå att du som chef har fått det formella mandatet uppifrån men för att lyckas i rollen måste du även få mandatet underifrån. Att vara chef är en position men att vara ledare är en relation.

Engagerade, passionerade människor går inte bara en extra mil. De går många extra mil för laget.

Att få loss denna urkraft är nyckeln till all framgång. Kom ihåg att jobb kan beordras men man kan aldrig beordra engagemang.